Οι φωτογραφικές συλλογές που ακολουθούν προέρχονται από τα Πελετά, σε μια προσπάθεια να αποτυπωθεί στο φωτογραφικό φακό η αρχιτεκτονική του χωριού, το φυσικό τοπίο που το περιβάλλει, σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις αλλά και οι απλές καθημερινές στιγμές από τη ζωή των κατοίκων. Οι κάτοικοι του χωριού θα αναπολήσουν και θα θυμηθούν όμορφες στιγμές του παρελθόντος, ενώ οι επισκέπτες της ιστοσελίδας θα έχουν μία πρώτη οπτική επαφή με το χωριό μας, ενώ σύντομα, ελπίζουμε, να έχουμε τη δυνατότητα και την ευτυχία να τους ξεναγήσουμε από κοντά. 

Εκκλησίες Πελετών

Μαγειρεύοντας στα Πελετά

 

Διεύθυνση: Δήμητρας 12 Μελίσσια 151 27

Τηλέφωνο: 6909873838

Email: info {at} peleta.gr και agioiapostoloipeleta {at} gmail.com

O παραδοσιακός οικισμός των Πελετών απλώνεται σε ένα όμορφο οροπέδιο στη νοτιοανατολική πλευρά του Πάρνωνα σε υψόμετρο 660 μέτρων. Η πέτρα αποτέλεσε την πρώτη ύλη με την οποία οι κάτοικοι του χωριού μπόρεσαν να οικοδομήσουν τις οικίες που θα στέγαζαν αυτούς και τις οικογένειές τους. Η αρμονία των οικιών με το φυσικό περιβάλλον και τον απαράμιλλο σεβασμό προς τη φύση είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός ειδυλλιακού παραδοσιακού οικισμού. Έτσι, λιθόκτιστες επιβλητικές κατοικίες δεσπόζουν απ' άκρη σ' άκρη σε όλο το χωριό, αναδεικνύοντας τον παραδοσιακό χαρακτήρα της κοινότητας, τον οποίο οι κάτοικοι φροντίζουν να διατηρούν στο πέρασμα του χρόνου με ιδιαίτερη επιμέλεια. Η περίτεχνη αυτή αρχιτεκτονική αποτελεί ως τις μέρες μας πηγή έμπνευσης, θαυμασμού, καθώς και απαράμιλλο σημάδι της πλούσιας ιστορίας του χωριού μας.

 

Το κέφι, η καλή διάθεση και το χαμόγελο με το οποίο θα σας υποδεχθούν οι κάτοικοι του χωριού αποτελούν τα εχέγγυα για μία καλή διαμονή και ένα ευχάριστο διάλειμμα από τις καθημερινές έγνοιες. Η δροσιά και το κλίμα του χωριού θα σας συνεπάρουν σε ένα μαγευτικό ταξίδι εικόνων και παραστάσεων μέσα στη φύση, ενώ η βρύση στην κεντρική πλατεία του χωριού θα σας ξεδιψάσει με το κρυστάλλινο νερό που αναβλύζει. Τις βραδινές ώρες θα έχετε τη δυνατότητα να μυηθείτε στη μυσταγωγία του χωριού, πίνοντας ένα ποτήρι από το πελετιώτικο κοκκινέλι.