Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Απανταχού Πελετιωτών «Οι Άγιοι Απόστολοι» και στο πλαίσιο των πολιτιστικών δράσεων του Συλλόγου από το καλοκαίρι του 2013 και εξής κάθε χρόνο το μήνα Αύγουστο το διάστημα μεταξύ της Μεταμόρφωσεως του Σωτήρος (6 Αυγούστου) και της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (15 Αυγούστου) πραγματοποιείται η ετήσια Γιορτή Κρασιού με σκοπό την ανάδειξη και προβολή του κατεξοχήν προϊόντος του χωριού, του περίφημου στην περιοχή πελετιώτικου κρασιού.

 

  • Πανοραμική θέα από το καμπαναριό της εκκλησίας των Αγίων Αποστόλων στη Γιορτή Κρασιού 2013.
Η διοργάνωση της Γιορτής Κρασιού πραγματοποιείται με τη συμμετοχή τοπικών φορέων και παραγωγών, σε μια προσπάθεια να τιμηθεί το πελετιώτικο κρασί που απετέλεσε και αποτελεί την κύρια πηγή εσόδων των μόνιμων κατοίκων του χωριού για περισσότερο από έναν αιώνα. Το ιδιαίτερο κλίμα του χωριού μας, το οποίο βρίσκεται σε υψόμετρο 660 μέτρων, και η ξεχωριστή ποικιλία σταφυλιών προσδίδουν στο κρασί μία ιδιαίτερη γεύση, η οποία κερδίζει και τους πιο απαιτητικούς οινογνώστες.

 

Κάτοικοι των γειτονικών χωριών του Δήμου Νότιας Κυνουρίας, των παρακείμενων χωριών του νομού Λακωνίας καθώς και πλήθος επισκεπτών κατά την τουριστική περίοδο του Αυγούστου συρρέουν στο χωριό για να παρευρεθούν στη Γιορτή Κρασιού και να γευθούν το πελετιώτικο κοκκινέλι. 
  • Το χορευτικό συγκρότημα της Δημοτικής Ενότητας Λεωνιδίου αναμεμειγμένο με τον κόσμο κατά τη διάρκεια της Γιορτής Κρασιού 2014.

 

  • Στιγμιότυπο από τη γιορτινή ατμόσφαιρα της Γιορτής Κρασιού 2015.
Μία σειρά πολιτιστικών φαινομένων, δράσεων και δρώμενων λαμπρύνουν την εκδήλωση προσθέτοντάς της έναν ιδιαίτερο και ξεχωριστό χαρακτήρα. Βεγγαλικά που φωτίζουν τον αυγουστιάτικο ουρανό, θεατρικές αναπαραστάσεις και το χορευτικό συγκρότημα του δήμου Νότιας Κυνουρίας μαγεύουν του θεατές. Κάθε χρόνο παραδοσιακά μουσικά σχήματα ερμηνεύουν γνωστά και αγαπημένα σε όλους παραδοσιακά τραγούδια από κάθε γωνιά της Ελλάδας ταξιδεύοντας τους παρευρισκόμενους με τους μουσικούς ρυθμούς τους. Το κέφι και η καλή διάθεση αποτελούν τα εχέγγυα για την επιτυχή διοργάνωση μίας ευχάριστης βραδιάς με πολύ κρασί, χορό και τραγούδι.