Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Απανταχού Πελετιωτών «Οι Άγιοι Απόστολοι» βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει στους κατοίκους, τα μέλη και τους φίλους του την έκδοση και κυκλοφορία των νέων ημερολογίων για το έτος 2016.

 

Το φετινό ημερολόγιο διαφέρει σημαντικά από τα προηγούμενα, καθώς μέσα από ιστορικές ασπρόμαυρες φωτογραφίες και αποσπάσματα δημοσιεύσεων της εφημερίδας «Κυνουρία» πραγματοποιούμε ένα ταξίδι στο χρόνο για να γνωρίσουμε σημαντικές στιγμές του χωριού μας κατά τη διάρκεια του περασμένου αιώνα. Ασπρόμαυρες φωτογραφίες μας συνδέουν με το παρελθόν γεμίζοντας συγκίνηση και νοσταλγία πολλούς από εμάς, καθώς βλέπουμε μπροστά στα μάτια μας να αναβιώνει το παρελθόν της ιδιαίτερης πατρίδας μας.

 

 

Η κατασκευή του Δημοτικού Σχολείου, ο παλαιός ναός των Αγίων Αποστόλων, η οικοδόμηση του νέου περίλαμπρου ναού, η άφιξη του πρώτου λεωφορείου που συνέδεσε τα Πελετά με το Λεωνίδιο, η δυσχερής κατασκευή του οδικού δικτύου για τη σύνδεση του χωριού με τη Λακωνία και το Λεωνίδιο και τέλος σημαίνουσες προσωπικότητες της πελετιώτικης ομογένειας, αποτελούν κάποιες από τις σημαντικότερες φωτογραφίες που έχει τη δυνατότητα να δει κανείς ξεφυλλίζοντας το νέο ημερολόγιο.

 

Τέλος, το νέο ημερολόγιο παραχωρείται με μία ευγενική δωρεά προς το Σύλλογο ύψους 5 ευρώ για την κάλυψη των λειτουργικών του εξόδων. Όσοι ενδιαφέρονται να το αποκτήσουν μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο του Συλλόγου: 6909873838 για την Αθήνα, ενώ στα Πελετά το ημερολόγιο θα βρίσκεται, από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, στον ιερό ναό των Αγίων Αποστόλων, απ' όπου και οι κάτοικοι θα μπορούν να το προμηθευτούν.